Home
Shop
Lista želja0

Kuršumlijska Banja je gradsko naselje i banjsko lečilište u opštini Kuršumlija u Topličkom okrugu.

Banja se nalazi u kotlini Banjske reke, na 442 m nadmorske visine 11 km jugozapadno od Kuršumlije.

Kuršumlijska Banja nije radila 15 godina. Nakon rekonstrukcije hotela „Planinka”, odnosno nekadašnji „Žubor”, Kuršumlijska Banja je ponovo počela sa radom 10. februara 2023. godine.

Prirodni uslovi
Sa najumerenijom klimom od svih banja u Srbiji, Kuršumlijska Banja uz okolni prirodni ambijent koji sačinjavaju šume, Banjska reka i potoka sa čistom vodom, kao i čist vazduh (u blizini nema industrije) predstavlja i lečilište i rekreacioni centar. Kuršumlijska Banja je banja u Srbiji sa više vrsta lekovitih voda, koje je svrstavaju u red najatraktivnijih u Evropi (sumporovite, ugljeno-kisele, alkalne i gvožđevite vode). Temperature voda su od 14—67 °C.

Banja
Središte zdravstvenog turizma u banji je zavod i hotel „Žubor”. U Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju „Žubor” terapijski blok se sastoji od hidroterapije, blatne terapije, elektroterapije i kinezi terapije. Smeštajni deo Zavoda je B kategorije, 240 ležajeva i 250 mesta u restoranu. Medicinske indikacije uključuju bolesti lokomotornog sistema, ginekološka oboljenja, neurološka oboljenja, bolesti metabolizma.

Back to Top
Product has been added to your cart